fbpx

АКАДЕМИЈА ЗА DATA SCIENCE
DEMO DAY

Бесплатен online event отворен за поединци и компании на кој студентите од Академијата за Data Science ќе ги презентираат проектите што ги изработија во последните 12 месеци

02 декември | 18:00h

АКАДЕМИЈА ЗА DATA SCIENCE
DEMO DAY

Бесплатен online event отворен за поединци и компании на кој студентите од Академијата за Data Science ќе ги презентираат проектите што ги изработија во последните 12 месеци

02 декември | 18:00h

ШТО E DATA SCIENCE DEMO DAY?

Demo Day на Академијата за Data Science е настан со кој ја заокружуваме првата година од постоењето на Академијата преку осврт на резултатите, изработените проекти и талентите што излегоа од нашата програма во овој период.

Презентација на проекти

Студентите ќе ги презентираат проектите на кои работеа како дел од програмата на Академијата

Q&A сесија

Отворена сесија за поставување прашања кон студентите и менторите од Академијата

Career Networking

Поврзување на нашите студенти со компании кои имаат потреба од ваков тип на кадри

Академијата за Data Science започна со работа на 01.09.2019. За само една година ни се приклучија 120+ студенти во 5 групи од кои една веќе ја комплетираше програмата. На првиот Demo Day ќе го сумираме целиот прогрес преку презентација на 5-те проекти кои ги изработија студентите под менторство на инструкторите на Академијата. Настанот ќе се одржи online со тоа што сите пријавени учесници и компании ќе добијат линк за пристап на 15-тина минути пред почетокот.

За кого е овој Data Science Demo Day?

18:00 Вовед
18:05 Претставување на Learning & Hiring Partnership програмата
18:15 Презентации и Q&A

Team 1 | Computer Vision Model
Team 2 | NLP Chatbot
Team 3 | Bank Marketing
Team 4 / Team 5 | Business Intelligence Service Project for Macedonia 2025

Team 6 | Time Series for Stock Exchange

19:30 Затворање и најава на следни активности

Проекти

Face Mask Classification

Computer Vision модел што препознава возраст и детектира дали едно лице носи маска или не

NLP Chatbot

Machine Learning based dialog engine изграден во библиотеки на Python кој генерира одговори врз основа на веќе познати конверзации

Bank Marketing

Machine Learning модел изграден врз постоечко податочно множество кој го предвидува однесувањето на новотаргетирани банкарски клиенти

Time Series for Stock Exchange

Модел што предвидува цени на берза за различни акции, заснован на невронски мрежи и регресија​

Business Intelligence Service

Комплетен BI сервис кој автоматски пресметува коефициенти за развојот на економијата во Македонија

Time Series for Stock Exchange

Модел што предвидува цени на берза за различни акции, заснован на невронски мрежи и регресија

Business Intelligence Service

Комплетен BI сервис кој автоматски пресметува коефициенти за развојот на економијата во Македонија

ЗА КОмпании

Компаниите кои ќе присуствуваат на настанот, покрај увид во проектите што се работат на Академијата, ќе имаат и достапност до најдобрите Data Science таленти што ги препорачува Brainster. Една од целите на настанот е на компаниите да им се олесни процесот на пронаоѓање на ваков тип на кадри, а на нашите студенти да им се отворат нови кариерни можности. Затоа, по завршувањето на овој Demo Day, секоја компанија ќе добие документ со детални портфолија од студентите кои се подготвени да отпочнат кариера во соодветниот домен во работа со податоци.

Денови
Часови
Минути

Академија за Data Science

Demo Day

Ако размислуваш за обука или кариера во Data Science ова е идеална прилика да се запознаеш со искуството, активностите и типот на проекти на кои ќе работиш како студент на Академијата

Академија за
Data Science

Стани дел од најтемелната 12 месечна online програма на Академијата за Data Science што ќе ти донесе успешна и високо платена кариера

Brainster HQ, ул: Васил Ѓоргов 19, Скопје
контакт: 070/233-414
[email protected]

Data Science Academy
DEMO DAY

Data Science ACADEMY DEMO DAY

Оставете ги следниве податоци за да ви го резервираме местото